Dış Ticaretin Finansmanı konulu kitabın ilk baskısı 2009 yılında yapıldı. Kitabın ilk baskısının kısa sürede tükenmesi ikinci baskı konusunda cesaret verdi.
Kitap onbir bölümden oluşmaktadır. Giriş niteliğindeki ilk bölümde ağırlıklı olarak dış ticaret finansmanının özellikleri, taşıdığı riskler ve iç ticaretten ayrıldığı noktalar üzerinde durulmuştur. IInci bölümü Dış Ticarette Belgelere ayrılmıştır. Uluslararası Ticaret Odasının Ticari Terimlerin Açıklanmasına İlişkin Resmi Kurallar düzenlemesi (Incoterms - 2010) IIIncü bölümün içeriğini oluşturmuştur. Dış Ticarette Ödeme Şekillerinin yer aldığı IVncü bölüm, kitabın en geniş bölümüdür. Vnci bölümde ülkemizde ihracat finansmanında ihtisas bankası kimliğinde olan Türk Eximbankın (Türkiye ihracat Kredi Bankası) uyguladığı finansman programlarına geniş yer verilmiştir. VIncı bölümün içeriğini; bankalar ithalatı daha çok gayrinakdi kredilerle finanse ettiklerinden, bölümün ana konusunu bankaların bu bağlamdaki gayrinakdi kredileri oluşturmuştur. Alternatif finansman teknikleri olarak da nitelendirilen faktöring, forfaiting ve finansal kiralama (leasing) ve bu tekniklerin dış ticaret finansmanında uygulanmaları, VIInci bölümün ana konusudur. Dünya ticaretinde ağırlığı ve payı tartışmalı olan Bağlı - Karşılıklı - Ticaret, tarihsel uygulama şekilleriyle birlikte kitabın VIIInci bölümünde açıklanmıştır. Sendikasyon Kredilerine kitabı IXncu bölümünde yer verilmiştir Dış ticarette özellikle kur ve ticari riskleri azaltmaya yönelik yöntem ve korunganlık (hedge) teknikleri Xncu bölümde açıklanmıştır.
Kitap, üniversitelerde finans alanında lisans ve lisans üstü düzeyde eğitim gören öğrencilere, dış ticaretle uğraşan firmalarda, finansman kurumlarında özellikle yeni çalışmaya başlayanlara oldukça güncel bir el kitabı sağlama amacını gütmektedir.